Universal moisture meter

Univerzális nedvességtartalom-mérõ  mûszercsalád. (49 különbözõ mûszer!)

A mûszerek az alábbi anyagok nedvességtartalmának az árura vonatkozó szabványok szerinti meghatározására készült: és tartozékok a következõ lapokon. (*/** jelzések leírása a táblázat alatt található)
 

Anyagtípus
Mûszer Méréstartomány Ajánlott elektródok
Építési faanyag (Timber) HM 1 5-28 % 201a, 203a,b,c,d, So, 208, 209, 210, 213
Építési faanyag (Timber) HM 3 6-60% 203a,b,c,d, So.
Építési faanyag (Timber) HM 4 3-14% 208, 208a, 213.
Építési fa, frissen vágott (Timber, newly cut) HM 2 30-120% 203 & So, 208.
Ragasztott, laminált, konstrukciós fa (Glued) BHM 1 6-22% 203c,d, So.

Padlódeszka, konstrukciós fa (Flooring wood), 
tégla és betonfal* (elektród: #214)

*ÚJ: DBM-1 (Letölthetõ brosuralap)

BM 1

DBM1

5-24% */** 203b,d, 208, 214, 219, 226
Gabonafélék (Cereals) GEM 1 9-22% 202, 209.
Maláta (Malt) BR 1 1-12% 202, 209.
Gabona (Corn) MS 1 12-32% 202, 209.
Gabona (Corn) MS 2 19-42% 202, 209.
Gabona (Corn) MS 4 5-12% 202, 209.
Nyers kávé (Raw coffee) KAF 1 6-18% 202, 209.
Nyers és pörkölt kávé (Raw/Roasted coffee) KAF 2 2-12% 202, 209.
Nyers kávé (Raw coffee) KAF 3 9-30% 202, 209.
Nyers kávé (Raw coffee) KAF 4 6-22% 202, 209.
Tea TEF 1 2-12% 202, 209.
Kakaó (Cocoa) KAM 1 2-12% 202, 209.
Kakaó (Cocoa) KAM 2 6-20% * 202, 209.
Kakaó (Cocoa) KAM 3 2-20% * 202, 209.
Kakaó (Cocoa) KAM 4 1-8% * 202, 209.
Papír, minden típus (Paper, all types) PM 1 4-12% * 201, 207, 208, 210
Papír, hullámkarton (Paper, cardboard) PM 2 6-30% * 201, 208, 210, 213
Bitumen filc, nemez (Bitumen felt) SP 1 1-7% 201, 208, 210, 213
Élelm. ipari celofán (cellophane sausage skin) ZP 1 4-20%  201, 208, 210, 213
Élelm. ipari celofán (celloph. sausage skin) ZP 2 4-30% 201, 208, 210, 213
Élelm. ipari celofán (celloph. sausage skin) ZP 3 4-24% 201, 208, 210, 213
Textilek (Textiles) TEM 1 2,5-24,5% * 202, 205, 206, 207, 210, 211, 212, 218
Gyapot - pamut - mag (Cotton seed) BSM 1 5-23% * 202, 218, 209 BSM
Tiszta pamut kötszer (Lint cotton, pure) BAF 1 2,5-13% 202, 218
Juta (Jute) JFM 1 6-30% 202, 207
Kender, sizál (Sisal) SL 1 6-30% * 207, 210
Toll (Feather) FE 1 8-18% 202, 209
Dohány (Tobacco) TAM 1 5-17% * 202, 209
Dohány (Tobacco) TAM 2 8-20% * 202, 209
Dohány (Tobacco) TAM 3 12-26% * 202, 209
Bõr (Leather) LM 1 6-28% * 201, 205, 208, 210, 213
Bõr (Leather) LM 2 8-50% 201, 205, 208, 210, 213
Mandula, mogyoró (Almonds hazel-nut) TFR 1 4-22% * 202, 207a.
Brazil dió (Brasil nuts) TFR 1 4-22% * 202, 207a.
Marcipán (Marzipan) KMM 1 4-20% 202, 208
Füge (Figs) FM 1 8-30% * 202, 207a
Komló (Hop) HOP 1 6-18% * 202, 209
Komló (Hop) HOP 2 6-28% * 202, 209
Kopra (Copra) KOP 1 2-11% * 202, 209
Halhús (Fish meal) FL 1 3-14% 202, 209d
Dugó (parafa-) (Cork) KOM 1 2-10% * 207, 207a, 208
Dugó (parafa-) (Cork) KOM 2 5-20% * 207, 207a, 208
Dugó (parafa-) (Cork) KOM 3 8-40% * 207, 207a, 208
Dugó (parafa-) (Cork) KOM 4 2-30% * 207, 207a, 208

  * Ezek a mûszerek a százalék (%) skálán kívül egy 0-100 beosztású centesimal skálával is el vannak látva.
  ** Ez a mûszer a skálán színes kiegészítõ skálával van ellátva: ZÖLD = száraz, FEHÉR = normál, VÖRÖS = nedves.
Speciális feladathoz alkalmas mûszer és elektród kiválasztásánál kérje szaktanácsunkat.

© 2018 Pro-Analitika Kft, H-1084 Budapest, József utca 52. Tel/Fax: +36-1-334-3334.